Arvaatko, miksi lasten käsinepaita on keksitty?

Yksinkertainen vastaus kysymykseen on, että helpottamaan lasten pukeutumishetkiä, estämään hansikkaiden häviäminen ja turvaamaan lämmin ulkoilu. Kyllä juurikin näin!
Lasten kanssa pukemishetket voivat olla seesteisen sujuvia, sirkustemppuilua, taistojentahtoa tai kaikkea siltä väliltä. Voisimmeko me aikuiset auttaa pukeutumishetkien sujuvuutta valitsemalla vaatteita, jotka tukevat lapsen onnistumisen kokemuksia ja omatoimisuuden lisäämistä?
Pukemistilanteiden sujuvoittamiseksi on jo keksitty kenkiä ilman hankalasti sidottavia kengännauhoja ja sukkahousuja ilman sukkien erikseen pukemista. Miltä kuulostaisi käsinepaita?  Käsinepaidan ansiosta hansikkaat sujahtavat vaivattomasti käteen paidan pukemisen yhteydessä. Ja arvaa mitä? Hansikkaat löytyvät sieltä, mistä paitakin! Uusia helpotuksen tuulahduksia pukemiseen tuo uniikki innovaatio käsinepaita!
Uskon, että seuraava tositapahtumiin perustuva pukemishetki auttaa oivaltamaan, miksi käsinepaita on keksitty.

Päiväkodissa on ulkoiluun lähdön aika. Ahtaassa eteistilassa on vilinää ja vilskettä. Lasten vaatteita laitetaan lattialle, jotta lapsen olisi helppo löytää ja pukea ne päälleen. Pian kuitenkin eteistilan lattia on kuin vaatemeri, hanska siellä, toinen täällä. Samanväriset- ja kokoiset hansikkaat vaihtavat huomaamatta omistajaa. Pukeminen voi olla haastavaa ja kiukku purkaantuu hansikkaiden heittelyyn tai piilotteluun. Yksi lapsi seisoo tumput suorina ja kengät jalassa valmiina lähtemään ulos, toinen lapsi ei saa toista hansikasta itse käteen, kolmas lapsi tarvitsee apua hansikkaiden neppareiden, kuminauhojen ja tarrojen kanssa eikä neljäs lapsi saa hansikasta hihan alle tai päälle. Aikuisen auttaessa muita lapsia, moni lapsi on ehtinyt ottamaan hansikkaan pois kädestä, koska se on huonosti kädessä, väärässä kädessä tai lapsella on jo kuuma ja hiki. Jonottamista aikuisen luokse, itkua ja väsymystä. Aikuinen etsii kadonnutta hansikasta, mutta hansikkaissa ei ole nimiä tai nimilaput on leikattu pois, koska ne hiertävät lapsen kättä. Seuraava ryhmä on jo saapumassa eteistilaan. Jotta eteistila saadaan tyhjäksi, laitetaan hansikkaita lasten ulkovaatteiden huppuihin ulkona puettavaksi. Taaperon tallustaessa pihalle, hansikkaat ovat pudonneet hupusta matkan varrelle.

Voiko esimerkin yhtälössä toteutua kiireettömyys, positiivinen vuorovaikutus ja onnistumisen kokemus? Käsinepaita on keksitty juuri esimerkin kaltaisten tilanteiden selättämiseksi. Hansikkaat ovat siellä missä paitakin, niitä on mahdotonta hukata eikä ne vaihda omistajaa. Ennen kenkien ja puvun yläosan pukemista, käsinepaidan voi pujottaa valmiiksi pään yli, jolloin lapsi voi harjoitella omatoimisesti laittamaan kengät jalkaan, ilman hikoilua. Tämän jälkeen käsinepaidan hiha-käsineosan päälle pujotus ja kädet ulkopuvun hihoihin. Hienoa, olemme valmiita ulkoilemaan!

Gloves - Never lost again!
Terkuin Mari
 
 
Takaisin blogiin